31 de octubre de 2011

Factor relativista

Hem començat ja a fer un nou document per a practicar nosaltres sols. Hem creat un document de text on hem copiat allò que Ricardo ens ha dictat.

Crea un full de càlcul on donada ϐ, calcule la velocitat i el factor relativista ϒ . A més, donat t’ calcule t.⋋0
Dada: =3·108.


La idea és fer una mena de calculadora del factor relativista i els temps a condició d'aquest, insertant B i el temps a la Terra. Ha costat una mica entendre la idea, pero Ricardo ens ha ensenyat un exemple. Pense que aquesta calculadora pot ser molt útil!
Hui hem començat de cero a fer les taules amb les celes de nom de les dades que anem a calcular i al costat una cela amb la ecuació per al calcul. També hem de posar una altra cela per a posar les unitats.
No sabia molt be per on començar i he decidit cercar els simbols ϐ i ϒ, que anava a necesitar. He fet tres columnes: ϐ, v i ϒ, que son les tres dades que conté l'enunciat. L'he posat amb el fons blau i les lletres blanques. Després he posat la unitat de la velocitat en la cela de baix (m/s), de color carn.
Per a començar amb els càlculs calia posar les dades per poder utilitzarles a les equacions, pel que les he posat una mica a la dreta per que no es troben al mig. La dada que necessitava era la c (velocitat de la llum). He utilitzat la següent estructura: A la primera cela he posat Dada; baix, he posar: c=; a la seguent cela he posar el valor de c, que es 3E8. Tot aço l'he posat en verd, mentre que la unitat (m/s) la he posada al costat del valor 3E8 en color carn també.


Després m'he adonat que també demanava la variació del temps en relació a ϒ, pel que he posat una altra tabla baix la primera. He posat t' a la primera columna i t a la segona. Baix t' s'introdueix un valor i es suposa que rosal el valor de t. Però aço ja el proxim dia. Hui he començat una mica amb les formules però no les he fetes molt bé, pel que demà tornare a repasar-les millor.


No hay comentarios:

Publicar un comentario